پدربزرگ مهرداد در کودکی دخترشان (مادر مهرداد) با حکمتی که مخصوص مردم ساده و بی آلایش قدیم بود، فهمید در آینده دخترش اتفاقی خواهد افتاد که خیر است. همان وقتی که دختر بچه نام عروسک هایی که مادرش برای او درست کرده بود را گذاشت الله اکبر و بسم الله الرحمن الرحیم . پدر گفته بود چنین نام گذاری آن هم از زبان یک کودک حتماً حکایتی خواهد داشت.
این ماجرا گذشت تا دختر بچه که خانم باجی صدایش می کردند بعد از اتمام کلاس ششم زن پسر دایی اش میرعبدالله شد. ۱۳ ساله بود که عروسی کردند و از اسکو آمدند در دروازه غار تهران ساکن شدند. میرعبدالله می خواست با زندگی در تهران معاش بهتری برای خانواده به دست آورد. همان اطراف یک مغازه فروش چرخ خیاطی زد.
خانم باجی هم امورات
خانه را می چرخاند و از بچه هایش بهمن، میرعلی، مهرداد، رضا و مریم مراقبت می کرد. اما چندی نکشید شوهرش فوت کرد و او خودش شد نان آور و سرپرست خانواده. ایامی که مصادف شده بود با اوج گیری جریانات انقلاب.
میرعبدالله بچه ها را با لقمه حلال بزرگ کرده بود و بعد از او این خانم باجی بود که حواسش به طهارت لقمه ای که سر سفره می گذاشت بود. اوضاع زندگی از راه فروش اجناس مختلف در همان مغازه می گذشت و میرعلی روز ها در کنار مادر کمک می کرد.
یک روز همسایه ها خبر دادند بهمن پسر بزرگ خانم باجی به صف مجاهدان انقلابی پیوسته. همسایه ها هشدار دادند ممکن است او به خاطر قد بلند زودتر گلوله بخورد و خواستند حواس مادر جمع شود. اما نه تنها بهمن
خانه نشین نشد بلکه حالا میرعلی هم به مبارزان پیوسته بود.
وقتی
امام خمینی دستور داد سربازان پادگان ها را خالی کنند، میرعلی تصمیم گرفت برود دنبال برادرش مهرداد که در مرز ایران و افغانستان سربازی می کرد. مادر همراه پسر سوار پیکان شدند و راه افتادند. وقتی رسیدند مهرداد حاضر نشد همراهشان به تهران بیاید. او گفت: اینجا کاری دارم که باید حتماً انجام دهم. مهرداد که خود از جوانان پیوسته به م
کتب امام خمینی شده بود می فهمید مبارزه با ظلم باید در هر نقطه ای اتفاق بیافتد و این فقط پایتخت نیست که باید از لوث وجود طاغوتی ها پاک شود. میرعلی از او علت نیامدن را پرسید.
مهرداد گفت: مافوقم بسیار آدم خبیثی است، تا جایی که هر کس در آن روستا عروسی می کند عروس، آن شب اختیارش با این مرد است. به همین علت من می مانم تا تکلیف این مرد را روشن کنم و بعد بیایم. از طرفی هم، چون در این روستا کلاً ۱۵ مرد هست که همه شان می روند تظاهرات، من و یک نفر دیگر اینجا باید هوای آن ها را داشته باشیم.
سپس مهرداد رو به مادر کرد و پرسید: مادر این چند مرد هر شعاری که از تهران می رسد می دهند و سعی دارند انقلاب را به اینجا هم بکشانند، اگر یک روز به من دستور دهند آن ها را بکش چکار کنم؟ مادر بدون معطلی گفت: اگر دیدی هیچ کاری ازت بر نمی آید خودت را بکش.
مهرداد تا این جمله را شنید بلند شد یک چرخ زد و بشکن زنان گفت: همین را می خواستم از تو بشنوم!
خانم باجی این حرف را زده بود، اما همه می دانستند جانش به جان بچه ها، خصوصاً مهرداد بند است. مهرداد بچه خوش سر و زبانی بود و هرجا می رسید صلح و صفا برقرار می کرد. امکان نداشت بین دو نفر کدورتی باشد و مهرداد نتواند آن ها را آشتی دهد.
او دو سالی می شد که وارد دانشگاه شده بود و کارگردانی تئاتر می کرد. بسیار اهل مطالعه بود و هر کتابی می خواند بقیه خانواده را هم ترغیب می کرد همان را بخوانند. برای همین وقتی یکی از دوستانش که به مجاهدین خلق پیوسته بود وقتی آمد در
خانه تا مهرداد را هم به هم مسلکان خود بکشد، بحث طوری پیش رفت که آن جوان از مجاهدین جدا شد و گفت: هیچ گاه کسی چنین مسلط با من بحث نکرده بود و قانع نشده بودم.
همین خصوصیات بود که خانم باجی را بیشتر از بقیه دل بسته مهرداد کرده بود. وقتی کوس
جنگ تحمیلی به صدا در آمد مهرداد دانشگاه را رها کرد و گفت الآن وقت رفتن به جبهه است. مادر می دانست زورش به نرفتن پسر ها نمی رسد.
مهرداد و میرعلی دائم در جنگ بودند تا اینکه آخرین دفعه ای که مهرداد خواست برود فرا رسید. خانم باجی این گونه روایت می کند از خاطره آخرین دیدار: خواست بره جبهه آمد به من گفت: مامان راضی باش ازم من دارم می روم جبهه، ممکنه شهید بشم. گفتم: این حرف ها را نزن. گفت: بالاخره ممکنه. گفتم: من راضی نیستم. نمی گم نرو، ولی کاری کن شهید نشی. برو صدامیان را بکش و پیروز شو، اما اگر شما کشته بشید دیگه کسی مثل شما نیست. من راضی نیستم شهید بشی. آخرش گفت: تو فقط راضی باش من با شهادت بمیرم حالا هر وقت شد. گفتم باشه. رفت و شهید شد.
وقتی خبر شهادت پسر را برای مادر آوردند تا مدت ها بی تاب بود و می دانست زندگی بدون مهرداد را نمی تواند تحمل کند. آن قدر گریه می کرد تا مهرداد به خوابش آمد و آرامش کرد. مهرداد در ۲۰ اردیبهشت سال ۶۱ در شلمچه به شهادت رسید. اما این پایان ماجرای خانواده اسکویی نبود. بعد از او میرعلی هم در ۲۹ آذر سال ۶۵ در منطقه مهران
عملیات کربلای ۱، به شهادت رسید و هر دو برادر پیکرشان در قطعه ۲۶ گلزار
شهدای بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
حالا چند سالی می شود که خانم باجی دیگر دل تنگ بچه هایش نیست و او هم در بهشت هم نشین پسر ها شده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۹۱۱